Caută
Close this search box.

Carlos Ghosn: Fostul șef Nissan se confruntă cu noi acuzații

Procurorii din Japonia i-au incriminat fostului președinte Nissan, Carlos Ghosn, două acuzații noi care implică infracțiuni financiare, informează BBC.

Ghosn, care a fost reținut din noiembrie, a fost acuzat de o încălcare gravă a încrederii și de subestimarea veniturilor sale. El a fost deja inculpat pentru o taxă separată de a nu-și raporta corect salariul pe o perioadă de cinci ani. Dar Ghosn, a cărui detenție a atras unele critici, neagă orice greșeală. Avocații săi au declarat că vor aplica cauțiunea, dar experții spun că este foarte puțin probabil ca această cerere să fie acordată.

Noile acuzații îii vor mențin probabil detenția omului de afaceri în vârstă de 64 de ani până la primul său proces, potrivit avocaților săi.

Ghosn a fost acuzat pentru prima dată anul trecut pentru faptul că nu și-a raportat pachetul salarial pentru cinci ani până în 2015. Vineri, procurorii au pretins că acesta și-a subevaluat compensația pentru încă trei ani. El a fost, de asemenea, acuzat de încălcare a încrederii.

Ghosn, arhitectul alianței Renault-Nissan, este acuzat că a mutat pierderile personale de investiții în valoare de 1,85 miliarde de yeni (17 milioane de dolari) către Nissan. Este, de asemenea, acuzat că a efectuat plăți de 14,7 milioane de dolari omului de afaceri saudit Khaled al-Juffali, utilizând fonduri Nissan în schimbul unei scrisori de credit pentru a-și ajuta pierderile de investiții.

El a fost reținut pentru prima dată pe 19 noiembrie și a fost reținut de două ori în decembrie. Dacă este găsit vinovat de acuzațiile de abatere financiară, Ghosn se confruntă cu până la 10 ani de închisoare, precum și o amendă de până la 700 de milioane de yeni, potrivit autorităților de reglementare din Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri