Caută
Close this search box.

Cercetătorii Berkeley Earth: 2018 – al patrulea cel mai fierbinte an înregistrat

Ultimii patru ani au fost cei mai fierbinți de când au început înregistrările, cu un an 2018 al patrulea cel mai cald an de la primele date înregistrate, potrivit informațiilor publicate joi de către grupul american de cercetare Berkeley Earth citat de AFP.

Temperaturile în 2018 au fost în jurul valorii de 1,16 grade Celsius peste temperatura medie a celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea, de la 1850 la 1900, adesea folosit ca bază de referință preindustrială pentru obiectivele temperaturii globale. „Temperatura medie globală în 2018 a fost mai scăzută decât în ​​2015, 2016 și 2017, dar mai caldă decât orice an anterior observat înainte de 2015”, se arată în raport. „În consecință, anul 2016 rămâne cel mai cald an în perioada observațiilor istorice. Scăderea ușoară în 2018 probabil reflectă variabilitatea naturală pe termen scurt, dar modelul general rămâne în concordanță cu o tendință pe termen lung a încălzirii globale”.

Guvernul american efectuează, în mod normal, o analiză similară, dar închiderea parțială a operațiunilor peste un impas bugetar a pus capăt acestui moment. Serviciul Copernic al Schimbărilor Climatice al Uniunii Europene a publicat propriile date pe 7 ianuarie, care au constatat, de asemenea, că 2015-2018 sunt cei  mai fierbinți ani înregistrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri