Caută
Close this search box.

Cinci adolescente au murit în timpul unui joc de tip „escape room”

Cinci adolescente au murit într-un oraș din nordul Poloniei după ce un incendiu a izbucnit în timp ce participau la un joc de tip „escape room”, relatează presa internațională. Toate cele cinci fete aveau 15 ani și sărbătoreau ziua de naștere a unei prietene.

Un tânăr de 25 de ani a suferit arsuri grave și este internat la terapie intensivă.  Tragedia s-a petrecut în orașul Koszalin. Focul a izbucnit vineri, în jurul orei  locale 17:00, din motive încă necunoscute. Cadavrele fetelor au fost găsite într-o cameră de lângă cea în care a izbucnit focul, la care flăcările nu ajunseseră încă. De aceea, cel mai probabil, adolescentele au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon.

Acum, autoritățile desfășoară controale de siguranță în toate imobilele ce găzduiesc jocuri de tip „escape room” (camera de evadare – n.r.) din Polonia.

Președintele Poloniei și-a exprimat condoleanțe într-un mesaj pe Twitter, iar primarul din Koszalin a declarat zi de doliu pentru duminică.

Jocurile de tip „escape room”, care presupun ca participanții să fie încuiați într-o cameră și să rezolve o serie de ghicitori și enigme ce în final le dau indicii despre cum să iasă, sunt populare în toată lumea, inclusiv în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri