Caută
Close this search box.

Completurile de 5 judecători își reîncep astăzi activitatea

bogdan marin

Mari procese de corupţie amânate în decembrie vor fi judecate astăzi, în prima zi în care îşi reiau activitatea completurile de cinci judecători. Totul, după „epopeea completurilor”, așa cum spunea şefa Înaltei Curţi. În urma unei decizii a Curţii Constituţionale, s-a ajuns la situaţia în care toţi membrii completurilor au fost traşi la sorţi în două rânduri.

Printre cazurile care au termene fixate pentru astăzi se numără cel al fostului premier Victor Ponta, achitat în primă instanță în dosarul Rovinari-Turceni.

Pe rol mai este și dosarul retrocedărilor de păduri presupus frauduloase, în care este vizat printre alții și fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc.

Tot astăzi se începe judecata și într-unul dintre dosarele în care este vizat fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, cel legat de fostul primar Iulian Bădescu.

Toate aceste dosare au fost amânate la începutul lunii decembrie pentru astăzi. Este vorba despre dosare aflate în etapă finală, a apelului.

La unele dosare ar putea să existe amânări, însă în cazul altora este de așteptat să înceapă discuțiile pe probe sau dezbaterile cu privire la solicitările parchetului sau ale avocaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri