Caută
Close this search box.

Copilă răpită din Africa de fiul preşedintelui. A ţinut-o 16 ani ca sclavă în vila din SUA

Fiul primului lider al Guineei şi soţia lui au ţinut o fată răpită din ţara lor timp de 16 ani ca sclavă într-o locuinţă din SUA.

Copila a fost adusă cu forţa din Guineea când avea doar 5 ani de către Mohamed Touré, fiul primului preşedinte al ţării, Ahmed Sekou Toure, şi de către soţia lui, Denise Cros-Toure. Ei au pus-o să gătească, să curăţe şi să aibă grija de fiica lor fără să o plătească.

Cuplul a profitat de faptul că în ţara lor erau extrem de influenţi, în vreme ce fata provenea dintr-o familie foarte săracă. Mama ei a încercat în zadar să o salveze, familia Toure având sprijinul autorităţilor din Guineea.

Ahmed Sekou Toure (foto jos), tatăl răpitorului, a condus Guineea din 1958 până în 1984, fiind eroul declarării independenţei acestei foste colonii franceze. Regimul său socialist s-a transformat în timp într-o dictatură sângeroasă, în lagărele din Guineea murind aproximativ 50.000 de oameni. Toure a murit într-un spital din SUA iar regimul a fost înlocuit de o dictatură militară, dar familia Toure a rămas influentă.

Copila răpită de fiul dictatorului şi de soţia lui era bătută, stropită cu furtunul apă rece şi biciuită cu un cablu electric dacă se opunea, scrie Independent. Era strigată „câine” şi „sclavă”.

Coşmarul fetei a durat 16 ani. Nu a fost trimisă la şcoală şi deseori era trimisă să doarmă într-un parc, în localitatea Southlake din Texas, unde se mutase familia într-o vilă luxoasă. Nu ştia engleză, astfel că nu a putut cere ajutor.

În final, fata a fugit în 2016, cu ajutorul vecinilor. Soţii Toure riscă acum 20 de ani de închisoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri