Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu spune că OUG anunţată de Toader este o inovaţie stupefiantă

Cristian Diaconescu

Fostul ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, afirmă că OUG anunţată de Toader este o intervenție politică, o inovaţie stupefiantă, unică în istoria Dreptului.  Diaconescu critică proiectul anunţat de ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a anunțat că ministerul a elaborat proiectul de OUG, prin care se vor putea contesta sentințele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Tudorel Toader precizează că o astfel de contestație va fi făcută de cei care din anul 2014 au fost condamnați de asemenea completuri.

Fostul ministru al Justiţiei Cristian Diaconescu declară că, „în primul rând, este vorba de o intervenţie politică, orice decizie a Guvernului este fundamental politică, prin care în mod evident şi pentru un student în anul II la Facultatea de Drept se încalcă principiul autorităţii de lucru judecat, deci extinzându-se consecinţele unei decizii a CCR şi aşa destul de dubitabile, de la cazurile prezente şi viitoare, la trecut. Este o inovaţie, cred, în istoria Dreptului, fără nici un fel de precedent şi de-a dreptul stupefiantă pentru cine are onoarea cât de cât a acestei meserii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri