Caută
Close this search box.

CSM a decis ca procurorii Ciprian Man şi Cristian Ardelean, revocaţi de la DNA Oradea, să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, ca procurorii Ciprian Florentin Man şi Cristian Marius Ardelean, revocaţi de la DNA Oradea, să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate de unde provin.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii procurorului Ciprian Florentin Man la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate de parchet de la care provine, începând din 5 februarie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea.

De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii procurorului Cristian Marius Ardelean la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate de parchet de la care provine, începând din 5 februarie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea.

Miercuri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil revocarea procurorilor Ciprian Florentin Man şi Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de revocare a domnului Man Ciprian Florentin din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea”, anunţa CSM, o decizie similară fiind luată şi în cazul lui Cristian Marius Ardelean.
Numele celor doi au fost invocate în legătură cu înregistrările unor discuţii purtate la o şedinţă din ianuarie 2018 de la DNA Oradea, făcute publice de către avocatul Răzvan Doseanu.
„Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Participanţi posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea înregistrării. Dacă e reală, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a 2 judecatori în judecată. Nume importante ce apar in discuţie: judecători Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian ( Tribunalul Bihor la un moment dat ), judecători Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes (Tribunalul Satu Mare) Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a 5 procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit”, a scris avocatul pe Facebook.
Cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiaţi ca martori, la Parchetul General, de Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi, în dosarul deschis după apariţia presupuselor înregistrări de la unitatea de parchet.

„Pe rolul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmare a unui denunţ formulat de o organizaţie non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conţinutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spaţiul public şi care ar fi fost purtată între procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea”, anunţa Parchetul ICCJ, precizând că procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri