Caută
Close this search box.

CSM a decis investigatorul șef al judecătorilor. Mesajul lui Tudorel Toader

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat numirea inspectorului-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, în funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General, a anunţat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„A fost numit cu 11 voturi „pentru” candidatul Stan la şefia Secţiei”, a declarat Tudorel Toader, la ieşirea din CSM.

Pe 10 ianuarie, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru funcţia de conducere. Potrivit rezultatelor publicate de CSM, punctajul final al lui Gheorghe Stan a fost 9,33, în timp ce contracandidata sa, procurorul Florena Esther Sterschi, a obţinut 8,33.

Florena Esther Sterschi asigură în prezent interimatul la conducerea secţiei speciale.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM.

Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri