Caută
Close this search box.

Cum vede relaţiile SUA – Rusia, în anul 2019, scriitorul Isaac Asimov

isaac asimov

Acum 35 de ani, celebrul scriitor american de science-fiction a fost întrebat de publicația “The Star” despre cum crede că va arăta lumea în 2019.

Scriitorul pleca de la premiza că nu va exista un conflict nuclear între Statele Unite și Uniunea Sovietică, considerând că în caz contrar ar fi absolut inutil să discute despre cum va fi viața în 2019.

Isaac Asimov era convins că informatizarea va continua și că diversele aplicații ale calculatoarelor vor ajunge și în casele oamenilor, nu doar în instituțiile guvernamentale, așa cum era în 1983.

„Complexitatea din ce în ce mai mare a societăţii va face imposibilă munca fără ele și acele părţi ale lumii care rămân în urmă în această privinţă vor avea de suferit, iar guvernele lor se vor bate pe informatizare, aşa cum se bat acum pentru arme. Efectul imediat al intensificării computerizării va fi, desigur, să ne schimbăm complet obiceiurile de lucru…

Locurile de muncă care vor apărea vor implica în mod inevitabil proiectarea, fabricarea, instalarea, întreținerea și repararea calculatoarelor și a roboților, precum și o înțelegere a industriilor cu totul noi pe care aceste mașini „inteligente” le vor face posibile.

Aceasta înseamnă că trebuie să aibă loc o schimbare vastă în ceea ce privește natura educației, iar populații întregi trebuie să devină „licențiate pe calculator” și trebuie să fie învățate să se descurce într-o lume «high tech» „, declara Asimov pentru The Star.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri