Caută
Close this search box.

Cutremur de 6,7 grade în Chile: Două persoane au murit de atac de cord ca urmare a cutremurului

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade a lovit sâmbăta partea de centr-nord din Chile, a declarat Surse geologice americane, în timp poliția a raportat moartea a două persoane cauzate de atacuri de cord, relatează AFP.

Cutremurul a lovit la o adâncime de 53 kilometri, cu un epicentru la aproximativ 15 km sud-vest de Coquimbo, a declarat USGS. Un bărbat și o femeie, ambii în vârstă, din Coquimbo au suferit atacuri cardiace ca urmare a cutremurului, a spus poliția, în timp ce au existat mai multe alunecări de teren raportate pe autostrăzile naționale.

Cutremurul, care a lovit la 01:32 GMT (duminică), a fost resimțit la Valparaiso, O’Higgins și regiunea capitalei Santiago, precum și la Atacama și Coquimbo spre nord. Mii de case au rămas fără energie electrică, ceea ce a arătat cât de intens a fost cutremurul, potrivit lui Ricardo Toro de la Biroul Național de Urgență. Locuitorii din Coquimbo și din vecinătatea Serenei, o regiune de coastă la aproximativ 500 de kilometri de Santiago, au fost evacuați până la un nivel mai ridicat, chiar dacă autoritățile au exclus rapid un tsunami, potrivit presei locale. Regiunea Coquimbo a fost lovită un tsunami în septembrie 2015, după ce un cutremur cu magnitudinea de 8,3 a lovit regiunea, omorând zeci de oameni.

Chile este una dintre țările cele mai predispuse la cutremur. Cutremurul din Valdivia din 1960 din Chile a fost cel mai puternic înregistrat vreodată, cu o magnitudine de 9,5 grade conform USGS. Chile se află pe inelul de foc – un arc de linii de avarie care înconjoară bazinul Pacificului și este predispus la cutremure frecvente și erupții vulcanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri