Caută
Close this search box.

Dacian Cioloș anunță că va candida pentru alegerile europarlamentare: A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara

dacian-ciolos

Dacian Cioloș a anunțat, sâmbătă dimineață, că a decis să candideze la alegerile europarlamentare. El a ținut să precizeze însă că proiectul său este în România, pentru că altfel nu ar fi înființat o formațiune politică și că a fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara.

”Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și „analiștii“ lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine și pe colegii mei – cu vorbele și manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greșeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este și nu poate fi agenda noastră”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Cioloș a mai afirmat că românii trebuie să înceapă să iasă ”din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară”.

”Cred că fiecare dintre noi are această responsabilitate pentru sine, pentru familia sa, pentru prietenii și vecinii săi. Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coșmarul acesta și de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din fața acestor politicieni nocivi nu este o soluție. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înțeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice niște enormități și minciuni, am stat și am cugetat la ce ar fi mai bine. România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămași acasă, cât și al celor din diaspora. Ca să facem țara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European”, a adăugat fostul premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri