Dacian Cioloș a respins, într-un interviu pentru Radio Guerilla, orice legături cu serviciile de securitate românești sau străine, spunând că ”probabil că numărul mare de oameni înscriși în PLUS deranjează, probabil că discuțiile cu USR pentru a propune o alternativă politică solidă încurcă sau deranjează pe unii”.

El a făcut trimitere directă la Liviu Dragnea, spunând că ”în alte partide s-au mâncat șorici și cârnați cu porci tăiați pe la servicii de informații, nu la PLUS și nu eu am făcut asta. Când nu mai au cu ce noroi s-arunce, vin cu astfel de speculații. Am trecut de la soroșist vândut străinilor la ultranaționalist și acum colaborator cu serviciile secrete românești sau franceze”.

Întrebat de moderator ce relații de rudenie are cu Virgil Ardelean, Dacian Cioloș a spus: ”Suntem ceva rude, e de origine din Pericei și dânsul, dar a ocupat responsabilități într-o instituție democratică controlată de Guvern, de Parlament. Cred că suntem rude de gradul 3”.

Despre sora, fostul premier a declarat că ”sora mea nu e ofițer sau agent secret. Lucrează la DGIPI la Sălaj, se ocupă – dacă am reținut bine – de administrarea documentelor clasificate din instituțiile subordonate MAI, adică de verificarea modului în care instituțiile subordonate MAI respectă legislația în privința păstrării documentelor clasificate”.

Cioloș a anunțat că toți membrii partidului PLUS vor da o declarație pe proprie răspundere și vor avea nevoie de certificat de necolaborare cu Securitatea, ”ca să fie clar că valorile pe care le avem le și punem în aplicare”.

137 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =