Caută
Close this search box.

Dan Voiculescu, atac la adresa lui Isărescu: Se consideră mai presus de lege şi de democraţie!

dan-voiculescu

Dacă tot e ordin „Toate tunurile pe BNR şi pe Mugur Isărescu”, Dan Voiculescu nu putea lipsi din corul celor care îl vor plecat rapid din funcţie pe guvernatorul Băncii Naţionale.

„Refuzul domnului Mugur Isărescu de a răspunde unei invitații oficiale la o dezbatere în cadrul Parlamentului – și, mai ales, forma stridentă a acestui refuz, prin interpuși iritați – ridică o mare problemă de legitimitate: atât a Parlamentului sfidat – pentru a câta oara – de persoane care se consideră mai presus de lege și de instituția fundamentală a democrației, dar mai ales a domnului Isărescu.

După aproape 30 de ani în funcție, Guvernatorul BNR nu pare să mai facă diferența între afinitățile personale și responsabilitățile poziției publice pe care o ocupă.

Derutat de propria longevitate birocratică, încărcat de importanța pe care i-o atribuie subiectiv un sistem interesat să-i exploateze vanitatea, Mugur Isărescu a rătăcit dreapta măsură: ceartă Guvernul, Parlamentul și, în general, pe toți cetățenii care, spre exemplu, își doresc să acceseze credite cu dobânzi corecte.

Excesele tot mai frecvente ale Guvernatorului BNR creează o situație absolut inadecvată pentru conducătorul instituției care are ca rol fundamental “asigurarea și menținerea stabilității prețurilor” și sprijinirea politicii economice generale a Statului (v. Statutul BNR).

Pentru a nu-și compromite la final întreaga carieră, domnul Isărescu trebuie sprijinit să-și regăsească fireasca măsură, să își separe dimensiunea publică de veleitățile personale. Probabil că, în cele din urmă, Parlamentul îl va ajuta în acest sens.” Asta scrie pe blogul său Dan Voiculescu.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri