Caută
Close this search box.

Dăncilă, în Parlamentul European: Românii resimt inechitate când văd că țara lor e ținută în afara spațiului Schengen

Premierul Viorica Dăncilă a susținut marți un discurs în plenul Parlamentului European în care a prezentat prioritățile președinției României în fruntea Consiliului Uniunii Europene.

„Europa a știut întotdeauna să depășească obstacolele. Astăzi ne aflăm din nou într-un moment complex, dar orice situație de acest gen poate fi transformată într-o oportunitate. În viziunea mea, exercitarea președinției nu este doar o datorie formală. Cred că este important să arătăm cetățenilor UE că instituțiile lucrează pentru ei și că produc rezultate care le îmbunătățesc perspectivele de viitor”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul român a profitat de ocazie și pentru a critica „inechitatea” din cadrul comunității europene, afirmând că aceasta este vizibilă prin faptul că România este ținută în afara spațiului Schengen.

„Românii resimt inechitate când văd că țara lor este ținută în afara spațiului Shengen și vreau să le mulțumesc lui Jean Claude Juncker și lui Antonio Tajani pentru sprijinul lor”, a arătat premierul.

„Anumite decizii care se iau la nivel european în privința unor state membre se răsfrâng la nivelul cetățenilor din acele state și determină încrederea pe care aceștia o au în Uniune”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a spus că „tot timpul când luăm decizii trebuie să ne gândim la cetățenii din statele membre” și că este necesară eliminnarea oricărei forme „de tratament discriminatoriu”.

„României i se impun condiționalități care nu sunt în alte state! Românii resimt inechități”, a arătat Dăncilă.

Priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE vor fi prezentate de premierul Viorica Dăncilă, marţi seară, şi în cadrul reuniunii grupului europarlamentar al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor.

Din delegaţia română mai fac parte ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, ministrul muncii şi justiţiei sociale, Marius Budăi, şi ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri