Caută
Close this search box.

Dăncilă: ”Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre”

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că, după ce a venit de la Bruxelles a constatat că ”ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre, alimentate de oameni politici români”

Ea susține că, în întâlnirile avute cu oficiali europeni, a dat asigurări că Guvernul va acționa pentru respectarea drepturilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei, care “sunt în centrul preocupărilor noastre”.

Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre, alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-ministru, am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţara mea în faţa oficialilor europeni.

Am dat asigurări în toate întâlnirile pe care le-am avut că Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care constituie fundamentul construcţiei europene. Respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei sunt în centrul preocupărilor noastre”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Ea a adăugat că, în egală măsură, a transmis “cu fermitate că cetăţenii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european”.

“Curtea Constituţională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat actul de justiţie, iar această situaţie trebuie îndreptată. Aşa cum spunea şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, drepturile cetăţenilor nu sunt negociabile, iar în această materie nu sunt acceptate compromisuri”, a spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri