Caută
Close this search box.

Dăncilă o comite la Bruxelles: Inventează un cuvânt și anunță că sprijină „combaterea Holocaustului” VIDEO

dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut o exprimare bizară, astăzi, cu ocazia discursului susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Șeful Guvernului a spus că România va organiza un eveniment care-și propune „să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

„Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română.

De asemenea, „combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor care a fost îndeplinit de Adolf Hitler, scrie stirileprotv.ro.

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus Dăncilă, aflată la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri