Caută
Close this search box.

Deutsche Welle critică Antena 3 şi televiziunile de fake news

antena 3

Petre Iancu scrie pe site-ul Deutsche Welle un comentariu despre felul cum propagă fake news în media Antena 3 şi celelalte organe de presă controlate de puterea din România.

De ce a trebuit să moară un tânăr de 25 de ani, ucis la Mediaş de un recidivist? Din cauza cleptocraţiei reprezentate de Tudorel Toader. Sub Toader şi mai-marii lui, România s-a transformat într-un rai al penalilor politici, al borfaşilor şi criminalilor.

Cine e de vină pentru sângele pe care l-a vărsat la Mediaş? Pentru această schimbare legislativă sângeroasă, răspunderea nu doar morală, ci şi politică, o poartă cineva. Nu e greu de identificat cine.

În cauză sunt mai-marii regimului Dragnea, între care ministrul justiţiei, care, ce neruşinare, se disculpă prin sofismul potrivit căruia proiectul legii 167 din 2017 privind recursul compensatoriu a fost iniţiat sub executivul precedent. De parcă n-ar conta cine a validat efectiv această lege strâmbă.

Cine în afară de asasin mai e, deci, de vină (moral şi politic) pentru vărsările de sânge gen Mediaş? Nu doar ministrul justiţiei. Nu doar guvernul PSD-ALDE-UDMR.

Mai există un mare vinovat moral. E vorba de televiziunile arondate, zise, fals, „de ştiri”, când, în realitate, sunt de fake news şi propagandă pesedisto-neonaţional-comunistă, ca şi de linşaj mediatic al adversarilor regimului cleptocratic condus de Liviu Dragnea.

Prevalându-se de sentinţe europene, aceste orduri, zise televiziuni, au scos în faţă pseudoexperţi care le-au interpretat strâmb şi manipulator, ca justificare a schimbării regimului de detenţie şi a adoptării legii 167. În acest scop au tocat ani la rând, lacrimogen, la ordinul ex-securiştilor infractori de la şefia lor, cazuri melodramatice de prezumtivă „supraaglomerare” a închisorilor.

Or, Antena 3, de pildă, şi-a făcut, în această campanie, un obicei şi un sistem din a trece cu vederea posibilitatea disocierii criminalilor condamnaţi pentru fapte de violenţă extrem de grave de cei reţinuţi pentru delicte banale, ori pentru fapte săvârşite neintenţionat, din imprudenţă sau neglijenţă.

Alături de marii vinovaţi politici şi morali mai există şi complici mai mici. Dar mulţi. Trebuie răsturnată cleptocraţia care-i sufocă în prezent pe români şi provoacă, iată, vărsări de sânge evitabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri