Preşedintele Donald Trump a analizat în mai multe rânduri, în anul 2018, posibilitatea retragerii Statelor Unite din Alianţa Nord-Atlantică, anunţă surse citate de cotidianul The New York Times.

Oficiali de rang înalt de la Washington au declarat pentru cotidianul The New York Times că, în cursul anului 2018, Donald Trump a transmis la mai multe întâlniri private că ar vrea retragerea Statelor Unite din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Foşti şi actuali oficiali se tem că Donald Trump ar putea reveni la această ameninţare în contextul în care este nemulţumit că ţările aliate nu alocă fondurile cerute pentru apărarea comună.

În timpul Summitului NATO din vara anului 2018, Donald Trump le-a spus membrilor echipei de securitate naţională că nu vede sensul existenţei Alianţei Nord-Atlantice.

În acea perioadă, secretarul Apărării, James Mattis, şi consilierul pentru Securitate Naţională, John Bolton, au depus eforturi peentru a evita o astfel de situaţie, care ar conduce la reducerea semnificativă a influenţei Washingtonului în Europa şi ar consolida poziţia Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =