Caută
Close this search box.

Dragnea, mesaj din concediu

liviu dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea defineşte cultura, în mesajul de Ziua Culturii Române, drept „o mărturie a spiritului, valorilor şi tradiţiilor româneşti”, care se îmbogăţeşte cu fiecare voce care îşi găseşte ecou în sufletele noastre.

„Cultura este o mărturie a spiritului, valorilor şi tradiţiilor româneşti; ea se îmbogăţeşte cu fiecare voce care îşi găseşte ecou în sufletele noastre şi ale generaţiilor de după noi. Celebrăm astăzi Ziua Culturii Naţionale, nu întâmplător la data la care se împlinesc 169 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, cel care ne-a lăsat o moştenire culturală nepreţuită”, scrie liderul PSD, aflat în concediu.

Postarea este insoţită şi de o fotograafie şi de un citat din Mircea Eliade: „Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca dintr-un dulce somn, la noi acasă”.

Un răspuns

  1. Nu am nimic impotriva lui Dragnea asa cum nu am nimic impotriva oricarui`alt politician.
    Dar am ceva cu singurul (fara sa fie „putere” in stat, legislativ, executiv, judecatoresc) „fara putere” si pe care il doresc adus in limitele Constitutiei nationale si nu in limitele „extinse'” pe care i le confera etnia (ca si tiganii ar putea cere medierea lui Narenda Modi) iar deocamdata, nu mai este sustinut decat la nivel transatlantic (l-ati vazut cat de ridicol isi tine mana dreapta pe costum de zici ca are un atac de cord) iar in Europa este bagat in seama doar cand (cu „zambetul” ala nemtesc) face temenele pe la diferite posturi si „graieste” in cel mai pur grai romanesc: „yes sir”.
    Sa trecem peste detaliile de zi cu zi (ca eu sunt mai „simtitor”) si sa ne indreptam spre aceasta mare zi de 15 ianuarie.
    Astazi, la cimirul Bellu a fost „petrecerea” unica si anuala a culturii romane.
    Eminescu, Sadoveanu, Caragiale, Calinescu si la picioarele lor Paunescu, Pitut.
    Eu am fost in delegatie. Imi este rusine. Cer iertare pentru ce nu am putut schimba.
    Si, ca si mie, le cer colorlalti romani sa stie si sa-si aminteasca ca pe 15 ianuarie, in fiecare an, sarbatorim cultura romaneasca si avem un loc in care avem obligatia sa mergem (si nu numai bucurestenii) cu sufletul nostru frumos, cu dragostea noastra, cu idealurile noastre inalte, cu spiritul nostru si mai ales dorinta noastra de a sti, de a respecta si de a intelege anume, ce ne face oameni, ce ne face romani si ce ne face unici in acea „integralitate etatista”, fortata de entitatile care ne manevreaza si care ne este presata pe creier precum o ultima porunca, in fiecare clipa (adica sa nu mai putem gandi nimic in afara mercantilitatii zilnice, precum painea) si care nu ne mai lasa timp pentru reverie, intelegere si iertare.
    Stimate domnule Eminescu, daca ma treziti din somn la ora 2 dimineata (printr-o minune dumnezeiasca) va recit ore intregi de „blestem si cantec” din poezia dumneavoastra unica.
    Va multumesc ca ati existat, va iubesc ca existati si va sunt recunoscator ca veti exista si in generatiile fiului si nepotilor mei.
    Promit ca pe 15 ianuarie 2020 sa nu mai am alt „program” si sa ma aflu acolo unde trebuie sa se afle oricare roman, adica in acel loc unde cultura romana este la ea „acasa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri