Caută
Close this search box.

Economia Chinei în creștere lentă cu un eventual impact asupra economiei globale

Economia Chinei continuă să încetinească în ultimul trimestru al anului 2018, au arătat cifrele oficiale, temându-se de impactul asupra economiei globale, relatează BBC.

În cele trei luni până în decembrie, economia a crescut cu 6,4% față de anul precedent, în scădere de la 6,5% în trimestrul precedent. Pentru întregul an China s-a extins la 6,6%, cea mai scăzută rată din 1990. Datele au fost în conformitate cu previziunile, dar subliniază preocupările recente privind diminuarea creșterii economice în cea de-a doua cea mai mare economie din lume.

Rata de expansiune a Chinei a generat îngrijorări cu privire la efectul potențial de lovitură asupra economiei globale. Războiul comercial cu Statele Unite a adăugat o perspectivă sumbră.

Cifrele oficiale din luna iunie au indicat cea mai slabă creștere trimestrială de la criza financiară globală. În timp ce observatorii economiei chineze avertizează cu prudență Beijingul asupra cifrelor oficiale ale PIB-ului, datele sunt văzute ca un indicator util al traiectoriei de creștere a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri