Caută
Close this search box.

Eugen Teodorovici acuză firmele străine că ”fură bani din buzunarul românilor”

eugen teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a acuzat firmele străine că ”fură din buzunarul fiecărui român” prin optimizare fiscală sau tranzacții supraevaluate făcute cu companiile – mamă.

Teodorovici a anunțat că în 2019 Fiscul va impozita profitul suplimentar, pe care îl va calcula în funcție de sumele scoase din țară.

”Firmele mamă obligă firmele din România să își țină conturile la o anumită bancă. Mai mult, le obligă să cumpere anumite mărci de mașini, niciodată cele produse în România… Ne putem gândi la controale, să se gândească firmele cum să procedeze pentru (profiturile – n.red.) de anul trecut. Se aplică impozit pe profit pe sumele scoase din țară”, a spus Teodorovici.

”Ponderea impozitului pe profit e cea mai mică la nivel european. Străinii contribuie cu mai puțin, pentru că scot banii din țară – fie că sunt bănci, fie că sunt firme mari. Ei trebuie să plătească”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a anunțat că îl va chema la minister pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să îi „răspundă la niște întrebări”. ”E momentul ca dl guvernator să vină la Finanțe să discutăm. Aud că sunt presiuni agresive de la BNR către bănci pentru a nu se scădea ROBOR”, a spus Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri