Caută
Close this search box.

Explozia de gaze din Rusia: Un bebeluș a fost salvat la 35 de ore de la dezastru

Un băiețel a fost găsit în viață după 35 de ore petrecute în frigul unui bloc de locuințe rus care s-a prăbușit parțial în urma unei explozii de gaze, au anunțat oficialii de urgență, numindu-l un miracol, informează Reuters.

Explozia, considerată a fi fost provocată de o scurgere de gaze, a distrus 48 de apartamente într-o clădire cu 10 etaje din orașul industrial Magnitogorsk, ucigând cel puțin șapte persoane cu alte 36 de persoane care încă lipsesc.

Înregistrările video de la serviciul de urgență locală au arătat că un lucrător de salvare îndepărtează copilul îmbrăcat în șosete roz și pune o pătură în jurul lui înainte de a începe să alerge spre o ambulanță.

 

Temperatura actuală din orașul Magnitogorsk, care găzduiește una dintre cele mai mari fabrici de oțel din Ural, la aproximativ 1.700 de km est de Moscova, este de -17 grade Celsius.

Bebelușul de 11 luni, diagnosticat în prezent cu arsuri grave și cu o rănă închisă la cap, stă liniștit în patul său fără vreun pericol letal, a raportat agenția de știri TASS citând un centru regional de urgență. Copilul a fost găsit când un salvator l-a auzit țipând și „o operațiune la scară largă a fost organizată imediat”, a declarat agenția Interfax, citând oficiali de urgență. Salvarea lui a fost dificilă din cauza resturilor instabile care prezintă riscuri pentru salvatori. „Sute de oameni așteptau ca pe un miracol ca copilul rănit să apară de sub moloz. Și s-a întâmplat miracolul … ”, au declarat oficialii pentru Interfax. Mama băiatului este în viață și a ajuns deja la spital, a adăugat Interfax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri