Caută
Close this search box.

„Fără penali în funcții publice”. Blocaj la Camera Deputaților. Ghici cine îl instituie

Fără penali

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” este blocată în continuare la Camera Deputaților, deși xeroxarea semnăturilor ar fi fost finalizată. Președintele USR va cere în prima zi a sesiunii parlamentare deblocarea parcursului acestei inițiative, pentru a se ajunge la referendumul pentru modificarea Constituției.

„Penalii țin inițiativa #FărăPenali la sertar. Unul dintre angajații Secretariatului General de la Camera Deputaților ne-a spus astăzi că a terminat xeroxarea listelor cu semnături, și cu toate astea inițiativa stă pe loc.

Săptămâna aceasta am fost în fiecare zi la biroul lor să vedem stadiul inițiativei, însă l-am găsit încuiat, iar în urmă cu două săptămâni mai aveau doar câteva cutii cu liste de fotocopiat”, anunță inițiatorii.

Președintele USR, Dan Barna, va cere, în prima zi a noii sesiuni parlamentare, lunea viitoare, Biroului Permanent să includă inițiativa pe ordinea de zi pentru ca apoi să-și urmeze cursul firesc și să ajungă la Curtea Constituțională a României pentru controlul de constituționalitate. Termenul de pronunțare la CCR este de 60 de zile.

„Etapa finală va fi referendumul #FaraPenali, când vocea prin semnătura fiecăruia dintre voi, cei 1 milion de semnatari, va ajunge în Constituția României“, mai precizează inițiatorii.

Președintele USR, Dan Barna, îl acuza în 13 decembrie pe Liviu Dragnea că încearcă să blocheze iniţiativa cetățenească de revizuire a Constituției „Fără penali în funcţii publice” sub pretext tehnic – că nu s-a terminat copierea semnăturilor, motiv care de fapt „nu este real, este pur şi simplu o încercare de tergiversare şi blocare a acestei iniţiative”.

Un răspuns

  1. Va salut , oare mai avem incredere in clasa politica de azi aflata la GUVERNARE ???Cand nici o zi nu seamana cu cea care a trecut ???si nimic nu mai are continuitate in societate , in politica si in bunul mers al tarii ????La ce sa ne asteptam ???? cu asemenea politicieni , care schimba legile dupa propriile interese si dupa bunul lor plac ???MINTIND in PERMANENTA si jucand TEATRU IEFTIN si de PROST GUST , cu proprii ALEGATORI si populatia ????? iar in toate ESECURILE si NEREALIZARILE de pana acum , dand vina mereu pe ,,STATUL PARALEL „”, pe Presedinte, pe Servicii ,s.a.m.d.???Cand in fond ei reprezinta STATUL PARALEL , iar noi cetatenii ,,STATUL NORMAL, care SUFERA si SUPORTA MITOCANIA acestora ???, prin masurile adoptate ???Iar Presa in cele mai multe cazuri le tine ISONUL si le sufla in COARNE !!!vezi A3, Rtv, Gusa ???RUSINEEEEE sa le fie pentru ceea ce fac !!HOTII LA PUSCARIE !!Si FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE sa fie cu ADEVARAT , un prim pas de REFORMARE a clasei politice Romanesti !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri