Caută
Close this search box.

Foști angajați Credit Suisse arestați pentru un mecanism de fraudă de 2 miliarde de dolari

Trei foști bancheri din cadrul Credit Suisse au fost arestați în legătură cu presupusul rol al acestora într-un mecanism de fraudă de 2 miliarde de dolari, legat de firmele din Mozambic, potrivit autorităților americane citate de BBC.

Foștii angajați ai băncii de investiții din Elveția au fost arestați joi la Londra. Aceștia au fost eliberați pe cauțiune, în timp ce SUA solicită extrădarea lor. Alte două persoane, inclusiv fostul ministru al finanțelor din țară, au fost, de asemenea, arestați.

Sistemul presupunea împrumuturi acordate întreprinderilor de stat din Mozambic.

Bărbații – Andrew Pearse, Surjan Singh și Detelina Subeva – au fost inculpați de o acuzare emisă de un Tribunal Districtual din New York. Rechizitoriul declară că, printr-o serie de tranzacții financiare între aproximativ 2013 și 2016, peste 2 miliarde de dolari au fost împrumutate prin împrumuturi garantate de guvernul din Mozambic. Acesta a spus că în cursul tranzacțiilor, co-conspiratorii au acționat pentru a frauda investitorii. Ei au creat proiecte maritime ca fronturi pentru a strânge bani pentru a se îmbogăți și au „deturnat în mod intenționat porțiuni din încasările din împrumut pentru a plăti cel puțin 200 de milioane de dolari pentru mită și comisioane pentru ei înșiși, oficiali guvernamentali din Mozambic și alții”, a relatat acuzația.

Într-o declarație, Credit Suisse a spus că cei trei foști angajați au fost acuzați de autoritățile americane că „eludă controalele noastre interne” într-o fraudă legată de guvernul din Mozambic. „Nu a fost luată nicio măsură împotriva Credit Suisse. Încălcarea presupune că foștii angajați au lucrat pentru a învinge controalele interne ale băncii, au acționat din motive de profit personal și au căutat să ascundă aceste activități de la bancă”, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri