Caută
Close this search box.

George Soros susţine că Xi Jinping e cel mai mare duşman al democraţiei

george soros

Miliardarul filantrop George Soros a criticat China şi pe preşedintele acesteia, Xi Jinping, despre care a afirmat, într-un discurs incriminator, la Davos, că este „duşmanul cel mai periculos” al societăţilor libere şi democratice.

„China nu este singurul regim autoritar din lume, dar fără îndoială este cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale”, a spus el în cursul dineului pe care îl organizează anual cu prilejul Forumului Economic Mondial (WEF).

„Asta face din Xi Jinping cel mai periculos duşman al celor care cred în societăţile libere”, a spus George Soros cu ocazia binecunoscutei întâlniri anuale din staţiunea montană situată în Alpii elveţieni.

El a mai lansat un apel Statelor Unite „să acţioneze cu fermitate” împotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei şi ZTE.

„Anul trecut, mai credeam că China ar trebui integrată mai mult în instituţiile guvernării mondiale, dar comportamentul lui Xi m-a făcut între timp să-mi schimb părerea”, a afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri