Persoanele intersex din Germania se pot identifica din punct de vedere juridic ca un al treilea sex, în temeiul unei noi legi adoptate în decembrie, informează BBC.

Persoanele care nu se încadrează în definiția biologică a bărbaților sau a femeilor pot alege acum categoria „diverse” pe documentele oficiale. Cei care aleg opțiunea vor avea nevoie de un certificat de la medic pentru a se înregistra.

Persoanele intersex se nasc cu caracteristici sexuale masculine și feminine, care pot apărea la naștere sau mai târziu în viață. Alte țări au adoptat legi în ultimii ani pentru a ajuta la recunoașterea persoanelor intersex. Curtea Constituțională a Austriei a adoptat o hotărâre similară cu cea a Germaniei în iunie, în timp ce Australia, Noua Zeelandă, Malta, India și Canada au adoptat toate măsurile de remediere a problemelor cu care se confruntă cetățenii intersex.

ONU spune că până la 1,7% din populația lumii se naște cu trăsături intersexuale – aproximativ același număr de persoane cu păr roșcat. Acest lucru este separat de identitatea de gen sau de orientarea sexuală a unei persoane. Dar mulți se confruntă cu stigmă, discriminare legală sau chiar intervenții chirurgicale forțate datorită acestor caracteristici.

Germania a permis anterior persoanelor intersex să renunțe la alegerea bărbat sau femeie ca sex în 2013. Dar, în 2017, instanța de judecată a țării a hotărât că este discriminare pentru a nega oamenilor un gen, după ce o persoană înregistrată ca femeie a efectuat un test cromozom care confirma că nu era de nici un sex.

Parlamentul Germaniei a aprobat modificarea legii luna trecută, care va intra în vigoare la 1 ianuarie.

187 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here