Caută
Close this search box.

Gordon Brown, fost premier britanic, susţine amânarea cu un an de către Marea Britanie a părăsirii UE

gordon brown

Guvernul de la Londra trebuie să amâne cu un an procesul de părăsire a Uniunii Europene, pentru a le permite adunărilor cetăţenilor să spargă impasul politic legat de Brexit, a declarat fostul premier britanic Gordon Brown.

Brown, premier laburist al Marii Britanii în perioada anilor 2007 – 2010, a spus că în ţara sa nemulţumirea publică este în creştere, în legătură cu ceea ce electoratul britanic percepe ca fiind o elită politică intangibilă şi un parlament paralizat.

”Combinaţia letală formată dintr-un parlament blocat, o ţară mai divizată ca niciodată şi neîncrederea în creştere între parlament şi oameni mă face să mă tem pentru coeziunea noastră”, a afirmat Gordon Brown, într-un discurs, la Edinburgh.

Adunările cetăţenilor, care s-au desfăşurat în întreaga lume, au drept scop să înlăture conflictele de interese care pot împiedica politicienii să ajungă la o concluzie în cazul unor chestiuni majore. Facilitate de experţi, ele au fost folosite în Canada, SUA şi Irlanda pentru a soluţionarea unor probleme spinoase, precum legislaţia referitoare la avort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri