Caută
Close this search box.

Guvernul i-a înfuriat și pe primari. Au anunțat că vor da năvală în Palatul Victoria!

Vrea nu vrea, în situația dată premierul Viorica Dăncilă îi așteaptă chiar miercuri pe edili la o întâlnire – cu sau fără ”scântei” – în cadrul căreia vor discuta despre legea bugetului pe 2019. La aceste discuții vor participa primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, primarul Clujului Emil Boc și primarul Aradului Gheorghe Falcă, aceștia fiind reuniți în Asociația Municipiilor din România și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, au anunțat, miercuri, că sunt sunt deciși să dea năvală în Palatul Victoria, după ce n-au primit niciun răspuns, până în ora 12, în ce privește bugetul pe 2019. Aceștia vor să solicite premierului ca administrația locală să primească o treime din bugetul național.

„Cred că cea mai importantă este o rezolvare a problemei indiferent care este reprezentantul guvernamental ce doreşte să dialogheze cu delegaţia Asociaţiei Municipiilor din România. Ceea ce s-a solicitat în întâlnirea de aseară cu domnul ministru de Finanţe şi cu domnul consilier de stat Darius Vâlcov considerăm că sunt sume rezonabile, acceptabile, care sunt necesare autorităţilor locale şi sub nicio formă nu cred că trebuie să închidem ochii şi să fim indiferenţi la faptul că vor pierde toate comunităţile bugete şi în acest an aşa cum şi anul trecut s-a procedat la tăieri şi ni s-a promis că vom recupera anul acesta.”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, conform știripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri