Caută
Close this search box.

Haos în Marea Britanie. Acordul Brexit respins de Parlament, laburiștii cer moțiune de cenzură, iar Theresa May e mai aproape ca oricând de demitere

Theresa May

Acordul convenit de Londra şi Uniunea Europeană cu privire la ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din blocul comunitar a fost respins marţi seară în Parlamentul britanic.

Acordul a fost respins cu votul a 432 de parlamentari, în timp ce 202 au votat pentru. Conform analiştilor, votul de astăzi este cea mai mare înfrângere suferită de un guvern britanic după 1924. 

Anterior,Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, se declarase convins că acordul pentru Brexit nu va trece în Parlamentul britanic, marţi seară. El a mai precizat că, dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord, este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme.

Deputaţii britanici s-au pronunțat marţi seara asupra acordului de ieșire din UE încheiat de către premierul Theresa May cu Uniunea Europeană (UE) – un vot istoric care a marcat, practic,o respingere usturătoare a textului, înrăutăţind incertitudinea cu privire la viitorul Regatului Unit.

Partidul Laburist britanic, aflat în opoziţie, a depus marţi seară, în contextul respingerii Acordului Brexit de către Camera Comunelor, un proiect privind organizarea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Theresa May.

„Am depus un proiect de moţiune de cenzură la adresa Guvernului”, a declarat Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (centru-stânga), denunţând „incompetenţa” Executivului de la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri