Vineri seară un  nou ciclon urmează să afecteze ţara noastră, în jumătatea de sud a ţării, unde sunt aşteptate noi cantităţi de precipitaţii, însemnate cantitativ, avertizează meteorologii.

Depunerea de polei rămâne principala problemă. Vremea se îmbunătăţeşte abia săptămâna viitoare, când temperaturile mai cresc, iar precipitaţiile se restrâng.

Peste noapte am avut ploaie în partea de sud, sud-est a ţării şi au fost în vigoare mai multe atenţionări meteo, chiar avertizări cod portocaliu pentru depuneri semnificative de polei ce au vizat jumătatea de est a Munteniei, unde depunerea de gheaţă a fost una importantă. Pentru ziua de vineri precipitaţiile sunt în diminuare, dar în continuare depun polei în Muntenia, sudul Olteniei.

Vineri seară un  nou ciclon urmează să afecteze ţara noastră, în jumătatea de sud a ţării, unde sunt aşteptate noi cantităţi de precipitaţii, însemnate cantitativ mai ales în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali, dar şi în Muntenia, Oltenia.

Vor fi ploi în regiunile sud-estice, în rest precipitaţii sub toate formele – lapoviţe, ninsori, risc mare de polei mai ales în Muntenia, sudul Moldovei.

Zona Munţilor Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură sunt sub avertizare Cod Galben de precipitaţii abundente: ploi, lapoviţă şi, mai ales la altitudini de peste 1500 m, ninsori şi viscol.

La altitudini mai joase, precipitaţiile sunt special sub formă de ploaie şi lapoviţă, favorizând topirea stratului de zăpadă.

SURSA: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =