Caută
Close this search box.

Igor Dodon amenință cu alegeri anticipate. Mărul discordiei, alegerile parlamentare din februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că dacă alegerile parlamentare din 24 februarie nu vor duce la crearea unei majorități în Parlament, este pregătit să înceapă procedura pentru a organiza alegeri anticipate în acest an, scrie Deschide.md.
Igor Dodon nu exclude că unul din eventualele scenarii poate fi organizarea, tot în acest an, a unor alegeri anticipate, în cazul în care în urma alegerilor din februarie nu va fi creată o majoritatea parlamentară.
La o recepție organizată joi, președintele moldovean le-a spus ambasadorilor că, după alegeri, „e foarte mică probabilitatea să se producă o alianță între oricare dintre formațiunile care vor accede în Parlament”.
„Am spus diplomaților că mi-aș dori ca alegerile parlamentare să ducă la formarea unei majorități guvernamentale unitare și solide, care să constituie un guvern complet nou, mult mai orientat social și mai responsabil. Acest lucru ar oferi posibilitatea lansării unor relații internaționale echilibrate atât cu Vestul, cât și cu Estul, păstrând ferm statutul de neutralitate. Totodată, ar permite revenirea Republicii Moldova în albia firească a implementării reformelor calitative, atât de necesare impulsionării dezvoltării socio-economice a țării”, scrie Dodon într-o postare pe Facebook.
Deși a repetat că este „obligat moral și politic” să-și asume rolul de „arbitru politic și mediator în eventualitatea oricăror scenarii postelectorale, implicit în cazul în care lucrurile vor evolua spre alegeri parlamentare anticipate”, Dodon și-a anunțat deschis „susținerea morală și politică” pentru socialiști în actuala campanie electorală.
Totodată, Dodon a anunțat că din luna februarie începe să meargă prin raioanele Republicii Moldova, exact în plină campanie electorală. „Planific să mă întâlnesc cu cetăţenii pentru a discuta situaţia din ţară, cum văd eu viitorul Moldovei, cum trebuie să construim politica externă. Până la finele lunii martie, preconizez să ajung în fiecare raion”, a anunţat Dodon.
Vineri este prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri