Caută
Close this search box.

Încă 4 decese confirmate cu virusul gripal de tip A. Bilanțul victimelor a ajuns la 43

43 de victime ale virusului gripal avem în aceste momente în țară. Vorbim de adulți cu vârste de peste 40 de ani, care aveau și alte afecțiuni asociate.

Situația ultimelor victime confirmate cu gripă:

-► Femeie în vârstă de 87 de ani, din județul Iași, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. Data decesului: 27/01/2019

-► Bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 24/01/2019.

-► Bărbat în vârstă de 93 de ani, din București, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 25/01/2019.

-► Bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Giurgiu, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, fără condiții medicale preexistente cunoscute și cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurat). Data decesului: 24/01/2019.

Luni, după o pauză de 4 zile, școlile și grădinițele s-au redeschis.

Ministerul Educației a transmis un ordin care impune obligatoriu triajul copiilor înainte a de intră la cursuri. Toți cei care prezintă semne de boală trebuie trimiși acasă, pentru a preveni contaminarea colegilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri