Caută
Close this search box.

Instanța anulează o decizie a lu Klaus Iohannis: România a rămas fără șef la Statul Major General

Curtea de Apel București a suspendat, joi, prelungirea mandatului șefului statului Major General, anulând, astfel, o decizie a președintelui României, Klaus Iohannis.

Deși nu este definitivă, decizia este executorie.

„Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

La sfârșitul anului trecut, Klaus Iohannis a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă, în urma unui scandal cu ministrului Apărării.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, la sfârșitul anului 2018, că nu va prelungi mandatul actualului şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, care se încheie în 31 decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri