Caută
Close this search box.

Iohannis la întâlnirea cu Secretarul NATO: Este cea mai puternică alianță din câte a existat

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs după întâlnirea de la Cotroceni cu Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO.

Iohannis a declarat că a oferit asigurări aliaților externi că România va continua să fie un partener loial și dedicat cauzelor pentru care luptă, dar și alocarea a 2% din PIB pentru modernizarea armatei.

”Am reconfirmat angajamentul nostru clar de a rămâne un aliat puternic și de încredere. Ne bazăm pe o relație transatlantică solidă.

Este cea mai puternică alianță care a existat vreodată, dar ca să rămână așa este nevoie de multă muncă.România va continua să acționeze ca furnizor de securitate și stabilitate în regiune și să-și îndeplinească toate responsabilitățile asumate, dintre care cea mai importantă chletuielile pentru apărare. România s-a angajat pentru alocarea a 2% din PIB o bună parte din acești bani merge spre modernizarea armatei.” 

Președintele nu a uitat nici de prezența trupelor române din Afganistan, spunând că:

”România menține o contribuție substanțială la misiunile aliate, exemplul cel mai elocvent este prezența noastră în Afganistan, militarii noștri fac o treabă excelentă acolo” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri