Caută
Close this search box.

iPhone mai ieftin? Apple atrage atenția asupra prețurilor pe măsură ce vânzările scad

Șeful Apple, Tim Cook, a sugerat că prețurile pentru iPhone ar putea scădea în unele țări, în încercarea de a stopa scăderea vânzărilor, informează BBC.

Veniturile provenite de la iPhone, responsabile pentru majoritatea profiturilor firmei, au scăzut cu 15% în cel mai recent trimestru financiar. În general, veniturile firmei au scăzut cu 5% față de anul trecut, până la aproximativ 84,3 miliarde de dolari. Scăderea a fost prevăzută după ce gigantul tehnologic a avertizat investitorii la începutul acestei luni că veniturile vor fi de aproximativ 84 miliarde dolari, mai mici decât se așteptau.

În această chestiune, compania a dat vina parțial pe o încetinire economică din China. Dar directorul executiv, Tim Cook, a spus că clienții se confruntă, de asemenea, cu prețurile ridicate ale firmei. El a spus că un dolar puternic, care face ca produsele sale să fie relativ mai scumpe, a afectat vânzările sale pe piețele emergente. Cook a declarat că gigantul tehnologic a început luna aceasta să-și reevalueze telefoanele pentru a proteja clienții de impactul fluctuațiilor valutare. „Ceea ce am făcut în luna ianuarie în anumite locații și pentru unele produse este în esență absorbția unei părți sau a întregii valute străine în comparație cu anul trecut”, a spus el.

Totuși, directorii au declarat că așteaptă ca provocările firmei să continue. Apple a estimat venituri pentru cele trei luni, până la 31 martie, de 55-59 de miliarde de dolari – ceea ce sugerează o scădere de cel puțin 3,4% față de anul precedent. „Mediul macroeconomic, în special pe piețele emergente, va continua să fie acolo”, a declarat Luca Maestri, directorul financiar al firmei.

Prețul acțiunilor companiei a scăzut cu aproximativ o treime din octombrie, pe fondul îngrijorării investitorilor că apetitul pentru iPhone a cumpărătorilor slăbește. Temerile s-au intensificat după ce firma a anunțat că va înceta să raporteze numărul de iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri pe care le-a vândut în fiecare trimestru. Cu toate acestea, acțiunile Apple au câștigat marți mai mult de 4% în tranzacțiile comerciale de după program, deoarece firma s-a dovedit a fi mai rezistentă decât se aștepta. Venitul trimestrial de vânzări a scăzut cu mai mult de 25% în regiunea Greater China, care include Hong Kong și Taiwan, comparativ cu anul precedent. De asemenea, vânzările au scăzut cu aproximativ 3% în Europa. Dar în America – cea mai mare regiune a firmei – vânzările au crescut cu aproape 5%. Veniturile din sectorul serviciilor au crescut de asemenea cu 19%, ajungând la un record de 10,9 miliarde de dolari în trimestrul care s-a încheiat la 31 decembrie.

Cook a declarat că a rămas încrezător în afacere, indicând vânzări puternice ale iPad-urilor și Mac-urilor, precum și creșterea diviziunii sale de servicii, care include Apple Pay. Profitul total în trimestru a scăzut cu mai puțin de 1%, până la 19,97 miliarde de dolari. „În timp ce a fost dezamăgitor să pierdem îndrumarea noastră privind veniturile, gestionăm Apple pe termen lung, iar rezultatele din acest trimestru demonstrează că forța de bază a afacerii noastre se desfășoară profund și extins”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri