Caută
Close this search box.

Irina Begu se califică cu șansă în turul al doilea al Australian Open. Sorana Cîrstea, Monica Niculescu – eliminate

Jucătoarea română de tenis, Irina Camelia Begu, s-a calificat luni, cu șansă, in turul al doilea al primului Grand Slam al anului, Australian Open, după ce adversara sa a abandonat partida în setul al doilea.

Irina Begu, locul 70 WTA, a trecut astfel de Andreea Petkovici, locul 63 WTA, deși pierduse primul set 6-7 (3) și conducea cu 4-3 in cel de-al doilea.

Jucătoarea română a condus în primul set cu scorul de 4-0, dar Petkovic a început să joace din ce în ce mai bine și a întors scorul, preluând avantajul, cu 5-4. La 5-6, românca a salvat trei mingi de set, dar a cedat apoi tie-break-ul, cu 7-3.

Irina Begu a condus şi în setul secund, cu 2-0, dar din nou germana a revenit. La scorul de 2-2, Petkovic a alunecat şi a căzut, dar a putut continua meciul. Sportivei din Germania i s-a făcut rău, la scorul de 4-3, 30-30 pentru Begu, şi a avut nevoie de o lungă intervenţie medicală, după care s-a retras de pe teren.

Begu va juca în turul al doilea împotriva căștigătoarei meciului dintre Petra Kvitova, Cehia, locul 6 WTA, cap de serie numărul 8 și Magdalena Rybarikova, locul 51 WTA.

Luni dimineață, Sorana Cîrstea, locul 84 WTA, a fost învinsă, cu 6-4, 6-1, de suedeza Rebecca Peterson, locul 64 WTA, iar Monica Niculescu, locul 99 WTA, a fost întrecută cu 7-6 (3), 6-4, de americanca de 17 ani Amanda Anisimova, locul 87 WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri