Caută
Close this search box.

Israelul a lovit țintele iraniene Quds din Siria

Avioanele de luptă israeliene au lovit luni țintele iraniene Quds din Siria și, după ce au intrat sub focul rachetelor antiaeriene, au lovit și bateriile de apărare siriene, a spus armata israeliană citată de Reuters.

Sursele media siriene de stat au citat o sursă militară siriană spunând că Israelul a lansat un „atac intens prin valuri consecutive de rachete ghidate”, dar că defensiva aeriană din Siria a distrus majoritatea „țintelor ostile”. Martorii din Damasc au declarat că explozii puternice au izbucnit noaptea timp de aproape o oră.

Armata israeliană a declarat că bombardarea sa aeriană viza „siturile militare iraniene Quds din Siria”, inclusiv locurile de stocare a munițiilor și un sit situat pe Aeroportul Internațional Damasc, împreună cu un sit de informații iranian și o tabără militară de instruire iraniană. „În timpul loviturii, au fost lansate zeci de rachete siriene de suprafață, în ciuda avertismentelor clare pentru a evita un astfel de incendiu. Ca răspuns, au fost vizate câteva baterii de apărare aeriană ale forțelor armate ale Siriei”, a declarat armata într-o declarație.

Forța Quds se ocupă de operațiunile externe ale Gărzilor Revoluționare ale Iranului.

Luptele de luni noaptea au urmat atacurilor transfrontaliere de duminică, în care Siria a declarat că a respins un atac aerian israelian. Israelul a spus că a interceptat o rachetă trasată spre Podișul Golan. „Avem o politică permanentă de a lovi tranșeele Iranului din Siria și de a răni pe oricine încearcă să ne rănească”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu. Armata israeliană a spus că un popas popular de schi de pe Muntele Hermon, în Podișul Golan, controlat de israelieni, va fi închis pentru această zi. A adăugat că, altfel, lucrurile au rămas „de rutină” de-a lungul graniței cu Siria.

Netanyahu, săptămâna trecută, a recunoscut un atac israelian asupra a ceea ce el a numit un depozit iranian de arme din Siria unde Teheran oferă Damascului un sprijin vital. El a spus că Israelul a făcut „sute” de atacuri în ultimii ani ai războiului din Siria pentru a reduce forța Iranului și a aliatul său, Hezbollah din Liban. De obicei, tăcut despre atacurile sale asupra țintelor iraniene din apropierea frontierei sale, Israelul a ridicat zidul în această lună, un semn de încredere într-o campanie desfășurată pe fondul tensiunilor ocazionale cu sprijinul puternic al Siriei, Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri