Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis din nou in Sala Ateneului Roman

Sub egida Primariei Capitalei Bucuresti si a Bibliotecii Academiei Romane,  marti, 15 Ianuarie 2019, in cladirea Ateneului Roman va fi sarbatorita Ziua Culturii Nationale – eveniment organizat de Academia Romana in parteneriat cu Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta.

Publicul va putea admira in foaierul Ateneului  o expozitie foto-documentara, Manuscrisul 2261 si editia facsimilata „Manuscrisele Mihai Eminescu” in 38 de volume puse la dispozitie de Muzeul National al Literaturii Romane si de Biblioteca Academieie Romane.

La ora 12,00, in Sala Mare va incepe o sesiune festiva in care Academicienii Ioan Aurel Pop, Eugen Simion, Razvan Theodorescu si Mihai Cimpoi vor sustine prelegeri despre importanta acestei zile a Culturii Nationale, a suprapunerii neintamplatoare cu ziua de nastere a unui valoros om de literatura al Romaniei – Mihai Eminescu. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul parinte Daniel si Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis vor fi prezenti si vor adresa mesaje audientei despre acest eveniment important pentru cultura romana, pentru istoria noastra literara si pentru noi, ca unitate nationala.

Camerata Regala va sustine un concert dupa sesiunea festiva iar actorul Dorel Visan va oferi un recital de poezie – o picatura din suflul unicului Eminescu. Caci dupa mai bine de 100 de ani , cuvintele lui sunt inca vii si valoroase:

„……Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,

Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!”

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri