Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: Solicit Guvernului României să vină cu soluții în privința recursului compensatoriu

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, unde a vorbit despre Brexit și recursul compensatoriu.

Iată principalele declarații ale președintelui:

Pe tema BREXIT

”Aseară Parlamentul britanic a refuzat acordul negociat. Este important de observat că nu a fost impus, ci a fost negociat de echipa stabilită. Este un pas procedural și rezultatul este regretabil. Întrebarea se pune: ce urmează. Cred că trebuie analizate două aspecte importante și pentru UE, dar și pentru noi în țară. În primul rând, trebuie să știm ce se va întâmpla în Marea Britanie. Nu s-au epuizat procedurile care pot duce la acest acord, ar fi soluția cea mai bună. UE este pregătită și pentru alte variante”

”Noi, UE 27, cei care rămânem, suntem uniți. Nu există abordări divergente. Acest acord nu va fi renegociat. Așteptăm poziția Guvernului Marii Britanii. Nu este cazul de a intra în fibrilații, nu trebuie nimeni să intre în panică, nu este cazul să ne aruncăm în comentarii pe scenarii posibile. Marea Britanie trebuie să își clarifice poziția, după care vom lua măsurile care se impun. UE este pregătită pentru toate variantele posibile, iar noi suntem pregătiți să jucăm rolul nostru pe președinția Consiliului UE”

”Ce se întâmplă cu românii noștri din Marea Britanie? Dacă se aprobă acest acord, vor avea asigurate toate drepturile pentru șederea lor acolo. Este varianta cea mai bună. Noi suntem pregătiți pentru negocieri, care vor fi duse cu succes și în alte scenarii. Nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie”

Privind recursul compensatoriu

”Chestiunea recursului compensatoriu. Foarte mulți au observat și s-a discutat mult despre delicvenți eliberați mai repede decât au avut sentința, în baza recursului compensatoriu. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi, care este în vigoare. Siguranța cetățeanului român nu este negociabilă. Trebuie să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniștit acasă și să nu se teamă că un delicvent eliberat vine peste el. Am observat tot felul de poziții. Și la guvernanți, majoritatea parlamentară, opoziție. Se caută un vinovat. Nu asta este soluția. Căutarea vinovaților în alte guvernări și alte majorități nu a rezolvat problemele. Solicit Guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză și să vină cu soluții. Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiție, se poate intra în procedură rapidă în Parlament. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină să caute vinovați, în loc să caute soluții”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri