Caută
Close this search box.

Lira sterlină se regrupează după votul Brexit din Parlamentul britanic

Lira sterlină s-a regrupat marți după ce Camera Inferioară a Parlamentului a respins în mod copleșitor planul Brexit al premierului Theresa May, Brexit, în timp ce stocurile globale au urcat, relatează AFP.

Creșterea bruscă a lirei, după votul bulversant a sugerat că comercianții vizează în continuare un așa-zis „hard Brexit” – unul fără acord între UE și Marea Britanie – ca o posibilitate îndepărtată.

Stocurile americane s-au retras oarecum după înregistrarea scrutinul britanic, dar s-au redresat rapid pentru a intra pe piețele bursiere din Europa și Asia în creștere urmând știrile că China a planificat reduceri de impozite pentru a stimula economia.

În jurul valorii de 21:40 GMT, lira s-a situat la 88,66 pence față de euro, comparativ cu 89,57 și 89,15 luni de noapte. În fața dolarului, lira sa tranzacționat la 1,2871 $, față de 1,2704 $ și 1.2864 $, luni noaptea.

Camera Comunelor a votat 432 la 202 împotriva planului lui May pentru scoaterea Angliei din Uniunea Europeană, una dintre cele mai mari înfrângeri suferite vreodată de un prim-ministru britanic. Votul negativ fusese așteptat, dar marja era mult mai mare decât sperase May. Înaintea votului, unii analiști au prezis că lira ar putea să se răstoarne cu o înfrângere unilaterală, cum ar fi 200 de voturi sau mai mult. BK Asset Management, Boris Schlossberg, a declarat că investitorii pur și simplu nu credeau că există o șansă realistă așa-numitului „hard Brexit”. „Convingerile proiectului de piață și convingerea care stă la bază este că nimeni nu va comite sinucidere economică”, a spus el. Jeremy Stretch, șeful strategiei monetare a Grupului de la Canadian Bank of Commerce, a declarat pentru Bloomberg că rezultatul a amplificat șansa unei întârzieri, a unui al doilea referendum sau chiar a nici unui Brexit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri