Asta a decis azi Înalta Curte de Casație și Justiție, care a stabilit că procesul în care procurorul general al României, Augustin Lazăr, a contestat propunerea de revocare din funcție emisă de ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.

Toader l-a acuzat pe procurorul general că vrea să tragă de timp, și de aceea a cerut să fie judecat în orașul său, deși ar fi știut că trebuie să se judece la București.

Iniţial, Augustin Lazăr a deschis un proces împotriva Ministerului Justiţiei la Curtea de Apel Alba Iulia, însă această instanţă a stabilit că nu are competenţa teritorială de a judeca acest caz. CA Alba Iulia susţinea că procesul trebuie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, în raza căreia îşi are sediul Parchetul General.

Ulterior, pe 12 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu are nici ea competenţa de a judeca procesul şi a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Alba Iulia.

Conform procedurii, în cazul deciziilor contradictorii ale instanţelor de acelaşi grad, instanţa superioară – în acest caz Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – trebuie să rezolve conflictul de competenţă.

88 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. ICCJ = CORUPTA.
    Nu trebuie sa uitam cine a condus si cine conduce ICCj: a condus L. Stanciu si conduceTarcea, semnatare de protocoale cu neosecuritatea stalinisto-nazista (SRI+DNA+DIICOT+etc.) si, pe deasupra, infractoare, dat fiind faptul ca au incalcat voit legea care spunea ca, acele completuri de 5, trebuie trase la sorti si nu numite din burta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =