Caută
Close this search box.

Magistrat de frunte: Noţiunea de independenţă a Justiţiei este batjocorită!

asociaţiile magistraţilor

Un magistrat de frunte român spune lucrurilor pe nume. Scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiraţiei şi reprezintă artificii aruncate în spaţiul public pentru a justifica mutilarea legilor justiţiei, a legilor penale şi procesual penale, afirmă judecătoarea Sorina Marinaş, de la secţia penală a Curţii de Apel Craiova.

Marinaş, foarte apreciată în rândul magistraţilor şi una dintre cele mai tinere (33 de ani) judecătoare de nivel de curte de apel din România, a făcut precizări tranşante despre subiectele fierbinţi în dezbatere: şantajarea şi presarea judecătorilor de către procurori, soluţiile de achitare, efectele recursului compensatoriu, protocoale secrete şi implicarea SRI în procesele penale, condiţiile de muncă din instanţe.

Iată principalele declaraţii făcute de judecătoarea Sorina Marinas:

Judecătorul care afirmă că a fost şantajat sau presat nu are calităţile necesare pentru a fi numit judecător. Nu poţi pretinde că cineva, oricine, te poate şantaja sau poate pune presiune asupra ta, fără să ştirbeşti autoritatea cu care ai fost investit.

Au existat multe dosare penale formate ca urmare a unor plângeri penale sau denunţuri formulate împotriva mea, toate au fost soluţionate cu clasare.

Judecătorii nu au avut cunoştinţă de existenţa protocoalelor PICCJ -SRI. Ele au reprezentat, din punctul meu de vedere, simple proceduri de lucru între instituţii.

În dosarele soluţionate de mine nu au existat probe la care inculpaţii să nu aibă acces şi nici nu am identificat acte de urmărire penală efectuate de ofiţeri SRI.
Soluţia de achitare nu reprezintă neapărat „nevinovăţia absolută”.

Secţia pentru anchetarea magistraţilor ar putea fi percepută de magistraţi ca o anumită tentativă de hărţuire.

Recursul compensatoriu a reprezentat o măsură de clemenţă, deşi a fost prezentată public ca o măsură reparatorie impusă de CEDO.

Orice măsură de clemenţă constituie un motiv în plus pentru toţi infractorii să creadă că vor scăpa fie nepedepsiţi, fie cu o pedeapsă mică.

Aş vrea să-l văd pe Ministrul Justiţiei deliberând şi pronunţând o soluţie în timp ce ceilalţi 9 colegi de birou vorbesc între ei. Curtea de Apel Craiova funcţionează într-un fost service auto. Grefierii ar merita „un recurs compensatoriu” pentru condiţiile de muncă.

Fiecare neadevăr spus, fiecare jignire tinde la bagatelizarea rolului justiţiei. Nu am fost suficient de diligenţi pentru a observa din timp pericolele şi pentru a reacţiona la timpul potrivit. Însă, niciodată nu e prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri