Caută
Close this search box.

Mama și cei 4 copii, uciși cu bâte și topoare în propria casă. Motivul atacului

Poliția caută mai mulți suspecți în legătură cu uciderea unei femei și a celor 4 copii care au fost acuzați de “vrăjitorie”. Șase persoane din statul Orissa au fost deja arestate, însă poliția consideră că lista făptașilor este mult mai mare.

Corpurile lui Mangri Munda și ale copiilor ei au fost găsite într-o fântână în apropierea casei lor, pe 26 ianuarie. „Vâbătoarea de vrăitoare” este o practică destul de comună în unele părți ale Indiei, scrie BBC.

Principalul suspec a ucis-o pe femeie pentru că aceasta ar fi „făcut vrăji unei alte familii dintr-un sat vecin”.

Pe 25 ianuarie, un grup format din mai mulți bărbați au intrat în casa lui Mangri Munda, în toiul nopții, și au bătut-o pe femeie și pe cei patru copii cu bâte de lemn și topoare, apoi le-au aruncat trupurile în fântâna de lângă casă.

Acuzarea femeilor de„vrăjitoare” este o practică deosebit de răspândită în rândul comunităților tribale din India.

“Este necesar să sensibilizăm oamenii din sat împotriva unor astfel de activități superstițioase”, au ad[ugat oamenii legii.

Crimele legate de “vrăjitorie” sunt în creștere în Orissa, în ciuda unei legi care interzice vânătoarea vrăjitoarelor. Nouă persoane au primit pedeapsa cu moartea anul trecut pentru uciderea a trei membri ai unei familii suspectați de vrăjitorie.

Un raport al poliției arată că în 2017 au fost raportate 99 de cazuri de “vânătoare de vrăjitoare”, ceea ce reprezintă o creștere față de anul precedent, când au fost raportate 83 de cazuri.

Experții spun că superstițiile se află în spatele unor astfel de atacuri, dar există cazuri în care oamenii – în special văduvele – sunt vizați pentru terenurile și proprietățile lor.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri