Caută
Close this search box.

Mark Davis – noul director regional al BERD pentru România şi Bulgaria

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) l-a numit luni pe Mark Davis în funcția de director regional pentru România și Bulgaria. Davis urmeaza sa preia atribuțiile biroului de la București la 1 aprilie 2019, după cum informeaza un comunicat al băncii.

Fostul director regional Matteo Patrone pentru cele două țări a preluat de la 1 noiembrie 2018, funcția de director executiv pentru Europa de Est și Caucaz.

În noua sa funcţie de director regional pentru România şi Bulgaria, Mark Davis va conduce operaţiunile BERD în cele două ţări, cu scopul de contribui în continuare la accelerarea creşterii economice prin intermediul investiţiilor, consultanţei în afaceri şi susţinerea reformelor.

„Sunt onorat să preiau această nouă sarcină. România şi Bulgaria sunt state în ascensiune economică în Europa de Sud-Est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menţine ritmul investiţiilor în cele două ţări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivităţii acestor economii şi integrarea lor pe plan regional şi internaţional. Dorim să construim economii care să acţioneze în beneficiul oamenilor”, a declarat Davis, conform comunicatului BERD.

Mark Davis este în prezent Consilier al Vice-Preşedintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux. Davis s-a alăturat BERD în 2013, ca director pentru operaţiunile băncii în Armenia.

Înainte de a se alătura BERD, Mark Davis a fost director executiv la Goldman Sachs în Moscova (2010-2012) şi la Morgan Stanley la Londra (2007-2010). Şi-a început cariera la Banca Mondială, în Washington, unde a activat în calitate de Economist Senior, responsabil pentru Moldova, Ucraina şi Kazahstan între 1996-2006. Mark Davis are un doctorat în ştiinţe economice de la Universitatea Tulane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri