Caută
Close this search box.

May se concentrează pe granița irlandeză în „planul B” Brexit

Brexit

Theresa May va încerca să convingă conservatorii pro-Brexit și pe deputații DUP să îi sprijine acordul de retragere prin rezolvarea problemelor punctului de oprire irlandez, spun sursele Cabinetului citate de BBC.

Săptămâna trecută, May a declarat că se va concentra pe discuții transversale pentru a obține o înțelegere Brexit acceptată de Parlament. Dar se înțelege că acum încearcă să obțină aprobarea de la proprii săi parlamentari, fiind puțin probabil ca guvernul să câștige suportul laburiștilor pe scară largă. Downing Street a insistat asupra continuării discuțiilor dintre partide.

May a emis duminică un apel într-o conferință cu cabinetul său. Se înțelege că dorește să arate UE că deputații ar putea susține un acord fără o reținere, în speranța de a încuraja Bruxelles-ul să își înmoaie poziția. Blocajul irlandez este „politica de asigurare” din acordul de retragere menit să garanteze că nu există o graniță tare între Irlanda de Nord și Irlanda după ce Marea Britanie părăsește UE.

Guvernul doamnei May a aprobat un acord de retragere cu UE în noiembrie – acoperind subiecte precum „proiectul de divorț” și granița irlandeză – dar a fost respins de parlamentari cu o majoritate de 230 de voturi. Dacă Parlamentul nu aprobă un acord de retragere, Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie fără o înțelegere sau o perioadă de tranziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri