Caută
Close this search box.

McDonald’s pierde bătălia mărcii comerciale Big Mac în UE

Magazinul irlandez de fast-food Supermac a anunțat marți că a câștigat o bătălie a Uniunii Europene împotriva gigantului global McDonald’s privind utilizarea mărcilor Big Mac și Mc, relatează AFP.

Supermac a cerut Biroului proprietății intelectuale al Uniunii Europene să anuleze utilizarea de către McDonald’s a mărcilor comerciale în anumite domenii. EUIPO a declarat că McDonald’s nu a dovedit utilizarea reală a mărcii contestate ca pe un burger sau ca un nume de restaurant. „Prin urmare, cererea de revocare este în întregime de succes, iar EUTM (marcă comunitară) contestată trebuie revocată în întregime. Drepturile titularului EUTM în ceea ce privește marca comercială a Uniunii Europene nr. 62.638 sunt revocate în totalitate începând cu 11/04/2017”,  aplicate datei cererii Supermac. Lanțul internațional cu sediul în SUA are dreptul de a face apel împotriva deciziei.

McDonald’s nu a răspuns imediat comentariilor atunci când a fost contactat de AFP. Într-o declarație primită de AFP marți, Supermac a acuzat McDonald’s de „intimidarea mărcilor comerciale, înregistrarea mărcilor comerciale care sunt pur și simplu stocate într-un cufăr de război pentru a fi utilizate împotriva concurenților viitori. McDonald’s a reușit anterior să pună capăt planurilor Supermac de a se extinde în Marea Britanie și în Europa pe baza asemănării dintre numele Supermac și Big Mac”, a spus acesta. „Această hotărâre a EUIPO înseamnă că principalul argument invocat de compania americană a dispărut acum”.

Directorul executiv al companiei Supermac, Pat McDonagh, a spus: „Salutăm din toată inima această judecată ca o justificare a micilor întreprinderi de pretutindeni care se ridică împotriva entităților puternice la nivel mondial”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri