Caută
Close this search box.

Ministrul britanic de externe: Marea Britanie riscă paralizia Brexit sau chiar un no-Brexit

Deputații britanici, care se pare că vor respinge acordul Brexit al premierului Theresa May săptămâna viitoare, riscă paralizia acestuia și chiar ca Marea Britanie să nu mai părăsească UE, a avertizat vineri ministrul britanic de externe citat de Reuters.

Marea Britanie, cea de-a cincea economie mondială, trebuie să părăsească cel mai mare bloc comercial din lume în mai puțin de 80 de zile, însă Parlamentul pare să respingă acordul negociat săptămâna viitoare, crescând astfel posibilitatea unui Brexit dezordonat. „Ce este mai probabil dacă această înțelegere este respinsă este că avem riscul de a paraliza Brexit și când se întâmplă acest lucru, nimeni nu știe ce s-ar putea întâmpla și riscul mare și ceea ce îngrijorează oamenii este că nu dăm de fapt ceea ce oamenii a votat”, a declarat Jeremy Hunt pentru Sky News.

Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a avertizat joi că lumea nu dorește să vadă un Brexit dezordonat și că a sprijinit pe deplin acordul de retragere al lui May.

Mulți parlamentari proBrexit doresc o ruptură mai curată de Uniunea Europeană și instituțiile ei, dar Hunt a declarat că Parlamentul, unde conservatorii nu au majoritate, probabil nu ar permite țării să se prăbușească din bloc. „Cred că acum este mult mai puțin probabil ca Parlamentul să permită un rezultat fără acord”, a declarat el pentru BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri