Caută
Close this search box.

Miracolul din tenis. O româncă o bate și pe Venus Williams, după Caroline Wozniacki

A învins-o pe nr.3 mondial, celebra daneză Caroline Wozniacki, însă totul părea doar un rezultat de moment. Dar nu a fost așa.

Bianca Andreescu s-a calificat în semifinalele turneului de la Auckland, după o victorie fabuloasă în fața americancei Venus Williams, scor 6-7 (1), 6-1, 6-3. Andreescu, 18 ani, este născută în Canada, la Toronto, și are părinți români. Ea a început tenisul în România, unde părinții ei s-au întors, o perioadă, după nașterea Biancăi.

Acum, foarte tânăra canadiano-româncă a devenit jucătoarea începutului de an în WTA.

Desfășurarea partidei dintre Andreescu și Williams a fost una absolut incredibilă. Primul set a fost extrem de echilibrat și s-a terminat la tie-break, unde americanca a avut nervii mai tari și s-a impus clar, la unu, după ce cedase prima minge pe propriul serviciu. Apoi, Venus a reușit să facă break în startul setului secund, iar Bianca părea să cedeze meciul. Răspunsul tinerei jucătoare a fost, însă, unul de-a dretul fantastic.

Bianca Andreescu a câștigat 11 game-uri la rând și a ajuns într-o postura de a conduce în setul decisiv, scor 5-0. De aici au urmat câteva momente grele pentru ea, în care se părea că Venus Williams este gata de o revenire. S-a făcut 5-3, iar americanca urma la serviciu. Ajutată și de câteva lovituri norocoase, Bianca a făcut un nou break pentru a închide meciul și a-și asigura calificarea în semifinale.

După acest rezultat, Bianca Andreescu va urca peste 30 de poziții în clasamentul WTA. Va ajunge în zona poziției 115, dar poate ajunge în prima sută mondială dacă va ajunge în finală. Pentru asta va trebui să treacă și de învingătoarea din sfertul de finală dintre Sara Sorribes Tormo și Su-Wei Hsieh.Viktoria Kuzmova și Julia Goerges se înfruntă în cealaltă semifinală.

“Cred că astăzi am făcut imposibilul. Deja este orice posibil, iar sentimentul este fantastic. Nici nu știu ce să mai spun. Obiectivul meu la acest turneu era să ajung pe tabloul principal, dar am reușit să înving câteva jucătoare de top. M-am simțit excelent aici, mai ales în fața unui asemenea public. Cu suportul acestui public simt că pot să reușesc să câștig această competiție”, a declarat Bianca Andreescu la finalul partidei.

Un răspuns

  1. Ce tot o tineti cu romanca. Ea este nascuta in Canada si reprezinta Canada. Pe Eurosport la numele ei este drapelul Canadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri