Caută
Close this search box.

Nancy Pelosi a fost realeasă preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA

nancy pelosi

Nancy Pelosi a fost realeasă preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, după ce Partidul Democrat a preluat majoritatea în Cameră, în urma alegerilor din 6 noiembrie.

Funcţia obţinută de liderul democrat, în vârstă de 78 de ani, este considerată a treia cea mai importantă din Statele Unite.

„Sunt mândră să fiu o femeie-preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în Congres, la 100 de ani de la momentul în care femeile au obţinut dreptul de a vota. Avem privilegiul de a lucra cu 100 de femei care fac parte acum din Congres- cel mai ridicat număr din istorie”, a declarat Pelosi.

Nancy Pelosi a mai deţinut această funcţie în perioada anilor 2007-2011. Democrata a fost aleasă cu o majoritate de 220 de voturi, în timp ce contracandidatul acesteia, republicanul Kevin McCarthy, a obţinut 192 de voturi.

Victoria lui Pelosi a venit în contextul în care Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un blocaj parţial, din cauza unei dispute privind finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Pelosi a transmis că doreşte ca blocajul să se încheie, dar nu va susţine finanţarea zidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri