Caută
Close this search box.

Ninsori și ploi înghețate! Vremea se schimbă din nou! Cât scad temperaturile

Meteorologii au schimbat din nou prognoza meteo săptămâna viitoare. Vremea se va menține extrem de rece săptămâna viitoare, deși, inițial, erau prognzate temperaturi maxime chiar și de 9 grade în timpul săptămânii. 

Luni, valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -10 şi 1 grad, marți, vremea va fi în general închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. Vor exista ninsori în sudul şi sud-estul ţării în general lapoviţe sau ploi.

De miercuri până duminică, vremea se va menţine în general închisă. Vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare la munte şi în regiunile nordice şi mixte în rest, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în estul şi sud-estul ţării.

Prognoza meteo săptămâna viitoare la București și la munte

La București, temperaturile se vor încadra între 4 și -5 grade Celsius. Vor exista fenomene meteo precum, ploi înghețate atât ziua cât și noaptea, precipitații și ceață.

La munte, vremea va fi extrem de rece, cu ninsori și ploi în majoritatea zilelor. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 4 și -11 grade Celsius.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Banat

Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 6 grade spre o medie de 1…2 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopți fiind cele din 15 și 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Crișana

Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0…1 grad în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopți fiind cele din 15 și 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar pe toată durata intervalului de prognoză.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Transilvania

Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor de la medii de 2 grade spre o medie de -2…-1 grad în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -8 și -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade. Precipitații, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Maramureș

Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor, de la medii de 2 grade spre o medie de -1…0 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie în jurul a -8 grade, dar și noaptea de 18 ianuarie, când valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade. Precipitațiile, predominant ninsori moderate cantitativ în primele zile, se vor semnala cu caracter temporar în restul intervalului de două săptămâni, dar vor fi în general slabe.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Moldova

În intervalul 19- 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 1…2 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7…-6 grade. Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămân

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Dobrogea

În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 6…7 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 2 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de -4 grade. Precipitații în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Muntenia

În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1 grad, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 4…5 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de de -6 grade. Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare Oltenia

În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1…2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o ușoară creștere, spre 3…4 grade. Temperaturile minime vor avea și ele evoluții oscilante și se vor situa, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7…-6 grade. Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

ANM Prognza meteo săptămâna viitoare La munte

ncepând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere spre -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 și -5 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie de -13..-12 grade. Vor fi ninsori moderate și local însemnate cantitativ în primele zile. În restul intervalului de două săptămâni, se vor semnala zilnic precipitații în general slabe, predominant ninsori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri